HACCP, ISO 22000 и ISO 19011

 “Обучение за вътрешни одитори на действащи HACCP – системи,

системи за управление безопасността на храните по ISO 22000:2005 и

съгласно изискванията на ISO 19011:2011 – “Указания за одит на системи за управление”.

 

Част 1

  1. Преглед на нормативните изисквания – Закон за храните, Наредба 5 за хигиената на храните;
  2. Предпоставъчни програми – Добри производствени и хигиенни практики. Оперативни програми предпоставки;
  3. Термини и определения;
  4. Стъпки при разработване и внедряване на НАССР системата;
  5. Верификация на НАССР системата;
  6. Изисквания към системата за управление на безопасността на храните съгласно ISO 22000:2005. Преглед на изискванията на Стандарта.

Част 2

ОБУЧЕНИЕ ЗА ВЪТРЕШНИ ОДИТОРИ

  1. Изисквания за провеждане на вътрешни одити. Видове одити. Принципи при одитиране. Изисквания за провеждане на вътрешни одити.
  2. Документи при планиране, осъществяване и документиране на резултатите от вътрешните одити. Вътрешни одитори. Етапи на одитите – Планиране на вътрешни одити.
  3. Етапи на одитите – Подготовка на вътрешни одити.
  4. Етапи на одитите – Провеждане и документиране на одита.
  5. Етапи на одитите – Извършване на действия след одита. Компетентност и оценяване на одитори. Препоръки към одиторите.
  6. Провеждане на тест за проверка на придобитите знания и умения.

Продължителност: 1 (един) ден, от 09,30 до 16.30 часа.

Документ за квалификация: Удостоверение за вътрешен одитор на HACCP системи, ISO 22000:2005 и съгласно изискванията от стандарта за съответствие БДС EN ISO 19011:2011.

Заявка за съответното обучение подавайте на:
тел./факс: 0431/ 53 105 или e-mail: office@baltov.bg

Вашият коментар