BRC (British Retail Consortium) GLOBAL STANDARDS
- for Food Safety
- for Packaging and Packaging Materials
- for Consumer Products
- for Storage and Distribution
- Agents and Brokers
- Retail
Това са стандарти за безопасност, приложими за хранителни и нехранителни продукти включващи изисквания за гарантиране на доставките на тези продукти. Те позволяват на организациите да гарантират качеството и безопасността на хранителните и нехранителните продукти, които те продават.
Подготовката за сертификация по BRC включва:
- Създаване на система за управление на качеството и безопасността на храните
- Обучение на ръководството и екипа по изискванията на
- Идентифициране със законовите изисквания
- Идентифициране и документиране на специфичните опасности за безопасността на храните и съответните мерки за контрол
- Идентифициране с приложимите добри производствени практики и добри хигиенни практики, включително програма за контрол на вредителите, програма за поддръжката на сградата и оборудването, програма за почистване, и всички специфични изисквания на стандарта
- Прилагане на всички необходими структурни подобрения в организацията
- Разработване на необходимата документация от наръчник и процедури съгласно изискванията на BRC.
- Провеждане на Вътрешен одит. Участие при Планиране и документиране на Преглед от Ръководството.
СТАНДАРТИ
СТАНДАРТИ ЗА БЕЗОПАСНОСТ
СТАНДАРТИ ЗА КАЧЕСТВО
СТАНДАРТИ ЗА СИГУРНОСТ
СТАНДАРТИ ЗА ОКОЛНАТА СРЕДА
СОЦИАЛНА ОТГОВОРНОСТ