Обучения по изискванията на международния стандарт ISO 22000:2005

I Част: Въведение в системите за управление и видове системи за управление на безопасността на храните.

II Част: Термини и определения.

III Част: Предпоставъчни  програми – Добри производствени и хигиенни практики.

IV Част: НАССР принципи:

  • Принцип 1. Идентифициране (определяне) на критичните контролни точки;
  • Принцип 2. Установяване на критична граница (и);
  • Принцип 3. Установяване на наблюдение (мониторинг) на ККТ;
  • Принцип 4. Установяване на коригиращи действия;
  • Принцип 5. Въвеждане на процедура  за проверка (верификация);
  • Принцип 6. Документиране на НАССР системата и записи;

V Част: Същност и изисквания на системата за управление на безопасността на храните по ISO 22000:2005. Преглед на изискванията и приложение в Организацията.

  • Система за управление на безопасността на храните. Общи изисквания. Изисквания към документацията. Управление на документи и записи;
  • Отговорност на Ръководството. Политика и цели по безопасност на храните;
  • Обмен на информация – вътрешен и външен;
  • Готовност за извънредни ситуации;
  • Преглед от Ръководството;
  • Управление на ресурсите. Човешки ресурси. Инфраструктура. Работна среда;
  • Планиране и създаване на безопасни продукти. Предварителни стъпки, необходими за анализа на опасностите;
  • Разработване на НАССР план. Съдържание на Плана;
  • Система за проследимост;
  • Управление на несъответствието. Корекции. Коригиращи действия. Управление на потенциално опасни продукти;
  • Потвърждаване, проверка и подобряване на СУБХ – Планиране, провеждане и документиране на вътрешни одити на СУБХ.